Despre INGENUO

 
Salut! Bine ai venit pe site-ul Companiei de Teatru Ingenuo
Spectacole și cursuri de teatru pentru copii și adulți


Suntem compania de teatru independent, care atunci când s-a înființat, în octombrie 2012, și-a propus să se lase inspirată de ingenuozitatea umană, să găsească soluții la probleme și mai mult de atât, să gasească și pe alții care să i se alăture în acest demers. Nu a fost mereu ușor, dar fie că am cusut decoruri până noaptea târziu sau așteptam următorul salariu pe care să-l investim într-un spectacol, am învățat să ne depășim limitele și să aducem puțin mai multă valoare în viața noastră și a celorlalți.

Compania Ingenuo creează spectacole de teatru pentru toate vârstele, așa că ne puteți invita, fie că sunteți directorul unei școli, al unui afterschool sau managerul unei companii de top în căutarea unei idei care să reunească angajații și copiii acestora la petreceri, sărbatori sau zile speciale. De ce? Pentru că deținem arma secretă perfectă pentru a-i apropia și amuza: reunirea lor sub complicitatea jocului.

Spectacolele noastre se joacă cu succes la Clubul Èšăranului, la Sala Dalles și pe scena Muzeului Å¢ăranului. Oamenii ne-au văzut, ne-au plăcut, ne-au recomandat și ușor-ușor am crescut. Pentru că am fost deseori întrebați „Organizați și cursuri de teatru? Vrem să-i aducem pe cei mici la voi.”, în 2016 am inițiat ateliere de formare pentru amatori, mici și mari.
Ne bucuram să putem spune că veți regăsi muzică live în producțiile noastre, fie că vorbim despre spectacolele de teatru profesionist pentru copii, sau de cele pe care le prezintă copiii la sfârșitul fiecărui modul. Considerăm că, folosite în procesul de lucru, cântecele contribuie la afirmarea unei comunități și ajută la consolidarea unității ei. Cântecul unește, leagă, conectează. Muzica palpită, posedă o extraordinară forță de reactivare a memoriei latente, individuală sau colectivă. Heiner Muller spune „ceea ce nu putem vorbi, trebuie cântat”.
 
în calitate de școală, ne propunem să explorăm arta actorului, dezvoltându-le cursanților skill-uri notabile pentru viața de zi cu zi: munca în echipă, încredere și stăpânire de sine, disciplină. Toți profesorii și trainerii școlii noastre își dedică timpul pentru a scoate la iveală tot ce e mai bun din fiecare cursant. Ne focusăm pe hrănirea potențialului fiecăruia în parte , ajutându-i pe cei care se înscriu la cursurile noastre să-și găsească propria voce în cadrul unei colectivități. Ne propunem să deschidem imaginarul, setea de cunoaștere și libertate. Suntem fericiți când primim feed-back pozitiv, mai ales din partea părinților, încântați de progresele copiilor.
De ce să alegi un atelier de teatru?
  • Pentru că scena e spațiul ideal prin care este permisă apropierea oamenilor, uitând pentru moment de teama de a fi judecat și neacceptat
  • Pentru că jocul este instrumentul cel mai bun pentru a înțelege necesitatea regulilor, pentru a studia raporturile dintre oameni, a le înțelege intențiile și a te pune in pielea altcuiva
  • Pentru că prin improvizație redescoperi libertatea jocului, eliberându-ți imaginația
  • Pentru că, participând la pregătirea unui spectacol împreună cu colegii tăi, abordând teme și registre diferite, ai ocazia să-ți dezvolți capacitatea de concentrare, să-ți dezvolți sensibilitatea, punându-te în situații care cer să fii tot timpul „la pândă”, să-ți antrenezi curiozitatea și ritmul.
Ajutându-ne de jocuri, exerciții, experiențe declanșăm pârghiile fizice și emoționale, iar prin lucrul la spectacol învățăm să creăm sub-textul, să deprindem abilitatea de a vedea ce e dincolo de cuvânt, să transformăm impulsuri în decizii, să analizăm ce se întâmplă cu noi în situații diferite și să ne împingem zonele de confort. 
Noi îți oferim procesul, tu oferă-ți încrederea și implicarea!
 

ingenuo
DEVINE
zmee

Sunt mai bine de 11 ani de când am pornit la drum sub numele Ingenuo. Treptat am crescut, iar vouă vă datorăm zborul.

Ne continuăm traseul ținuți la altitudini prin încrederea pe care ne-o acordați în fiecare clipă. Ne numim ZMEE acum și așteptăm cu nerăbdare să ne vizitați accesând noul site.

zmee.ro