Despre INGENUO

 
Salut! Bine ai venit pe site-ul Companiei de Teatru Ingenuo
Spectacole şi cursuri de teatru pentru copii şi adulţi


Suntem compania de teatru independent, care atunci când s-a înfiinţat, în octombrie 2012, şi-a propus să se lase inspirată de ingenuozitatea umană, să găsească soluţii la probleme şi mai mult de atât, să gasească şi pe alţii care să i se alăture în acest demers. Nu a fost mereu uşor, dar fie că am cusut decoruri până noaptea târziu sau aşteptam următorul salariu pe care să-l investim într-un spectacol, am învăţat să ne depăşim limitele şi să aducem puţin mai multă valoare în viaţa noastră şi a celorlalţi.

Compania Ingenuo creează spectacole de teatru pentru toate vârstele, aşa că ne puteţi invita, fie că sunteţi directorul unei şcoli, al unui afterschool sau managerul unei companii de top în căutarea unei idei care să reunească angajaţii şi copiii acestora la petreceri, sărbatori sau zile speciale. De ce? Pentru că deţinem arma secretă perfectă pentru a-i apropia şi amuza: reunirea lor sub complicitatea jocului.

Spectacolele noastre se joacă cu succes la Clubul Èšăranului, la Sala Dalles şi pe scena Muzeului Țăranului. Oamenii ne-au văzut, ne-au plăcut, ne-au recomandat şi uşor-uşor am crescut. Pentru că am fost deseori întrebaţi „Organizaţi şi cursuri de teatru? Vrem să-i aducem pe cei mici la voi.”, în 2016 am iniţiat ateliere de formare pentru amatori, mici şi mari.
Ne bucuram să putem spune că veţi regăsi muzică live în producţiile noastre, fie că vorbim despre spectacolele de teatru profesionist pentru copii, sau de cele pe care le prezintă copiii la sfârşitul fiecărui modul. Considerăm că, folosite în procesul de lucru, cântecele contribuie la afirmarea unei comunităţi şi ajută la consolidarea unităţii ei. Cântecul uneşte, leagă, conectează. Muzica palpită, posedă o extraordinară forţă de reactivare a memoriei latente, individuală sau colectivă. Heiner Muller spune „ceea ce nu putem vorbi, trebuie cântat”.
 
în calitate de şcoală, ne propunem să explorăm arta actorului, dezvoltându-le cursanţilor skill-uri notabile pentru viaţa de zi cu zi: munca în echipă, încredere şi stăpânire de sine, disciplină. Toţi profesorii şi trainerii şcolii noastre îşi dedică timpul pentru a scoate la iveală tot ce e mai bun din fiecare cursant. Ne focusăm pe hrănirea potenţialului fiecăruia în parte , ajutându-i pe cei care se înscriu la cursurile noastre să-şi găsească propria voce în cadrul unei colectivităţi. Ne propunem să deschidem imaginarul, setea de cunoaştere şi libertate. Suntem fericiţi când primim feed-back pozitiv, mai ales din partea părinţilor, încântaţi de progresele copiilor.
De ce să alegi un atelier de teatru?
  • Pentru că scena e spaţiul ideal prin care este permisă apropierea oamenilor, uitând pentru moment de teama de a fi judecat şi neacceptat
  • Pentru că jocul este instrumentul cel mai bun pentru a înţelege necesitatea regulilor, pentru a studia raporturile dintre oameni, a le înţelege intenţiile şi a te pune in pielea altcuiva
  • Pentru că prin improvizaţie redescoperi libertatea jocului, eliberându-ţi imaginaţia
  • Pentru că, participând la pregătirea unui spectacol împreună cu colegii tăi, abordând teme şi registre diferite, ai ocazia să-ţi dezvolţi capacitatea de concentrare, să-ţi dezvolţi sensibilitatea, punându-te în situaţii care cer să fii tot timpul „la pândă”, să-ţi antrenezi curiozitatea şi ritmul.
Ajutându-ne de jocuri, exerciţii, experienţe declanşăm pârghiile fizice şi emoţionale, iar prin lucrul la spectacol învăţăm să creăm sub-textul, să deprindem abilitatea de a vedea ce e dincolo de cuvânt, să transformăm impulsuri în decizii, să analizăm ce se întâmplă cu noi în situaţii diferite şi să ne împingem zonele de confort. 
Noi îţi oferim procesul, tu oferă-ţi încrederea şi implicarea!