Toamna la Ingenuo - 5 lucruri bine de ştiut la început de an şcolar

1.    Acţionează! Nu rămâne spectator!

2.    înţelege rostul şcolii. Dozează informaţiile şi nu uita că omul este singura fiinţă înzestrată cu simţ artistic şi creativitate.

3.    Regulile pot fi utile dacă le respecţi jucându-te. învaţă-le! Aplică-le! Uită-le! Reinventează-le!

4.    E OK să greşeşti.

5.    în loc de „nu pot”, încearcă să faci „ca şi cum ai putea”.  Eşti pregătit pentru multe. Ai doar nevoie să TE crezi pe cuvânt!

 

Ei bine, începând cu vârsta de patru-cinci ani, copilul va căuta să înţeleagă, să dea semnificaţii, să ordoneze. Va fi o necesitate în procesul de adaptare la lume şi la situaţiile noi la care este expus. Școala, începutul ei e un bun prilej pentru a ne clarifica şi seta aşteptări şi a găsi mijloace pentru a le împlini. E momentul conştientizării că timpul bine petrecut aduce împlinire şi timpul prost petrecut – frustrare.

Iată de ce ţi-am scris acest mesaj acum, dragă părinte care caută cele mai bune soluţii pentru copil.

 

Ingenuo  este o şcoală de Teatru şi îţi propunem ca anul acesta să îi oferi copilului posibilitatea de a încerca un curs de actorie. De fapt, îi vei oferi posibilitatea îndrăgostirii de lume, dorinţa de a căuta singur din curiozitate, de a fi mişcat de întâmplări şi oameni care îl înconjoară. îndeletnicire care va aduce mai mult entuziasm şi implicare şi în viaţa reală.

Practic, îi dai ocazia  să nu se mai sperie atunci când trebuie să acţioneze, să aibă curaj şi atunci când devine vulnerabil pentru că, paradoxal îl va face mai puternic. Cum? Prin încredere în el însuşi, în mijloacele şi posibilităţile lui, prin asumare şi înţelegere.

Copiii petrec mult prea mult timp singuri sau experimentând situaţii artificiale prin jucării sau gadget-uri de ultimă tehnologie. Sunt prea puţin puşi în situaţii în care să ia decizii, să relaţioneze, să creeze.

La Ingenuo, fiecare spectacol realizat împreună cu prichindeii foloseşte muzică live compusă special pentru ei. Textele alese de profesori sunt pretexte pentru a-i îndrăgosti pe copii de cuvinte, a le arăta cum acestea poartă în ele mesaje, putere, „măsoară distanţe” între ei, îi apropie, îi bucură sau îi dor.  

 

Se spune că neîndrăznind să exprime păreri şi idei şi să-şi asume propria răspundere, autorii şi mai ales dramaturgii au adoptat artificiul comod de a le pune în gura personajelor, luând în glumă ceea ce „din întâmplare” au gândit serios. Neuroştiinţele susţin că ar fi un procedeu folositor, iar teatrul se foloseşte de asta pentru a spune poveşti la timpul prezent. E modul lui specific de a ajunge la cauze, de a le descoperi şi de a le da o „voce”, un „nume” pentru a uşura acceptarea lor. Sunt ale altora, nu le recunoaştem din prima ca fiind ale noastre şi deci, le putem accepta mai uşor.

 

Dragă părinte, vrem să îţi spunem şi că în cadrul şcolii noastre vei găsi profesori care se bucură să se întâlneascu cu imposibilul împreună cu elevii lor. Imposibilul dă aripi de gigant care nu se găsesc la orice colţ de stradă J.

 

în link-urile de mai jos găseşti detalii despre cursurile pentru copii şi adolescenţi, dar şi pentru tine!

 

Cursuri copii 4-6 ani, 6-8 ani, 8-12 ani: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-copii.html

Cursuri adolescenţi 12-15 ani, 15-18 ani: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-adolescenti.html

Cursuri adulţi: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-adulti.html

 

 

Vă aşteptăm cu bucurie!

 

Cu drag,

Alexandra Racoveanu şi Geo Vişan