Toamna la Ingenuo - 5 lucruri bine de știut la început de an școlar

1.    Acționează! Nu rămâne spectator!

2.    înțelege rostul școlii. Dozează informațiile și nu uita că omul este singura ființă înzestrată cu simț artistic și creativitate.

3.    Regulile pot fi utile dacă le respecți jucându-te. învață-le! Aplică-le! Uită-le! Reinventează-le!

4.    E OK să greșești.

5.    în loc de „nu pot”, încearcă să faci „ca și cum ai putea”.  Ești pregătit pentru multe. Ai doar nevoie să TE crezi pe cuvânt!

 

Ei bine, începând cu vârsta de patru-cinci ani, copilul va căuta să înțeleagă, să dea semnificații, să ordoneze. Va fi o necesitate în procesul de adaptare la lume și la situațiile noi la care este expus. Școala, începutul ei e un bun prilej pentru a ne clarifica și seta așteptări și a găsi mijloace pentru a le împlini. E momentul conștientizării că timpul bine petrecut aduce împlinire și timpul prost petrecut – frustrare.

Iată de ce ți-am scris acest mesaj acum, dragă părinte care caută cele mai bune soluții pentru copil.

 

Ingenuo  este o școală de Teatru și îți propunem ca anul acesta să îi oferi copilului posibilitatea de a încerca un curs de actorie. De fapt, îi vei oferi posibilitatea îndrăgostirii de lume, dorința de a căuta singur din curiozitate, de a fi mișcat de întâmplări și oameni care îl înconjoară. îndeletnicire care va aduce mai mult entuziasm și implicare și în viața reală.

Practic, îi dai ocazia  să nu se mai sperie atunci când trebuie să acționeze, să aibă curaj și atunci când devine vulnerabil pentru că, paradoxal îl va face mai puternic. Cum? Prin încredere în el însuși, în mijloacele și posibilitățile lui, prin asumare și înțelegere.

Copiii petrec mult prea mult timp singuri sau experimentând situații artificiale prin jucării sau gadget-uri de ultimă tehnologie. Sunt prea puțin puși în situații în care să ia decizii, să relaționeze, să creeze.

La Ingenuo, fiecare spectacol realizat împreună cu prichindeii folosește muzică live compusă special pentru ei. Textele alese de profesori sunt pretexte pentru a-i îndrăgosti pe copii de cuvinte, a le arăta cum acestea poartă în ele mesaje, putere, „măsoară distanțe” între ei, îi apropie, îi bucură sau îi dor.  

 

Se spune că neîndrăznind să exprime păreri și idei și să-și asume propria răspundere, autorii și mai ales dramaturgii au adoptat artificiul comod de a le pune în gura personajelor, luând în glumă ceea ce „din întâmplare” au gândit serios. Neuroștiințele susțin că ar fi un procedeu folositor, iar teatrul se folosește de asta pentru a spune povești la timpul prezent. E modul lui specific de a ajunge la cauze, de a le descoperi și de a le da o „voce”, un „nume” pentru a ușura acceptarea lor. Sunt ale altora, nu le recunoaștem din prima ca fiind ale noastre și deci, le putem accepta mai ușor.

 

Dragă părinte, vrem să îți spunem și că în cadrul școlii noastre vei găsi profesori care se bucură să se întâlneascu cu imposibilul împreună cu elevii lor. Imposibilul dă aripi de gigant care nu se găsesc la orice colț de stradă J.

 

în link-urile de mai jos găsești detalii despre cursurile pentru copii și adolescenți, dar și pentru tine!

 

Cursuri copii 4-6 ani, 6-8 ani, 8-12 ani: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-copii.html

Cursuri adolescenți 12-15 ani, 15-18 ani: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-adolescenti.html

Cursuri adulți: https://www.ingenuo.ro/cursuri-de-actorie-adulti.html

 

 

Vă așteptăm cu bucurie!

 

Cu drag,

Alexandra Racoveanu și Geo Vișan